Notting Hill Carnival och Trafalgar Square

Notting Hill carnival

Några som sålde grejor från balkongen! haha!
woho
Polisen var också med!
notting hill carnival
Tåget som man inte riktigt förstod sig på, flak med musik =S
nottinghill

Trafalgar Square och dess storbildskärmstv =)
festivalen

Fredag

Det har gått mer än en vecka... oj oj.. förra fredagen kom marcus å hälsade på =) Helt underbart!
Vi gick på upptäcksfärd i London, och såg allt som jag redan sett, plus lite till =P
Så det var super! På söndagen så åkte vi till Notting Hill för att gå på karnevalen som var där, det var fest på alla möjliga platsen i London den helgen, eftersom engelsmännen firade att nästa OS ska hållas här. Så på söndagen gav Kina över OS flaggan till England.
Det hölls en stor fest mitt i London, som ett visst antal "regular people" fick biljetter till (de gavs ut för ca ett halvår sedan) som kunde få vara med och festa med artisterna å även ett antal idrottare från OS. Vi andra som inte fått biljetter kunde se festen på en storbildskärm, på lite olika platser runt omkring London, bland annat på Trafalgar Square där man även kunnat följa hela OS.
Jag såg ingen storbildskärmstv i Notting Hill, men det var som ett party tåg... Såg tyvärr inte så mkt på grund av folkmassan. Men det spelades lite bra musik, och alla var i stort sätt glada.. Men det var typ lite festival, fast ingen sleep over, haha. Har lite bilder som visar lite av festivalen.
I måndags åkte marcus hem, det var jobbigt att behöva säga hejdå en gång  till =( Men han kommer igen i September =) Så det är ju bara en månad kvar =D
På kvällen på måndagen så träffade jag Esther, vi promenerade runt lite, satt å snackade på en bänk på Leicester Square och sen åt vi middag på Garfunkel's, det har blivit mitt nya hak tror jag, har ätit där väldigt många gånger under min lilla tid här i London. Sen på tisdagen så jobbade jag på som vanligt och i onsdags träffade jag Nina igen, vi möttes upp för en lunch, som råkade bli...juste = Garfunkel's! Haha =D Sa ju det! Vi kanske ska träffas imorn igen, för en lunch, men inte på Garfunkel's denna gång, hoppas jag! Hehe, förmodligen ska vi äta på Jamie Olivers restaurang, men det är bara kanske. Det vore väldigt nice om det blev så =) Så.. *hoppas hoppas*.
Har varit sjuk sedan igår =( Alltid lite boring, så jag gick upp till Muswell Hill centrum igår för att köpa halstabletter, men efter det så ville jag inte tillbaka hit på en gång, för det var några här som tittade på huset, familjen försöker sälja. Så då strosade jag omkring lite och hittade en second hand affär, som stödjer ett Hospice = ett sjukhus eller vårdhem för personer med obotliga sjukdomar. Jag gick in och kom ut väldigt nöjd med två "nya" tröjor, en halsduk och en bok "The Jane Austen book club" Har bara läst lite mer än ett kapitel och är redan helnöjd!
Idag ska jag bara vara här hemma och vila, har jobbat sedan sju i morse och ska sedan jobba ett par timmar i kväll. Men istället för att åka in till London eller liknande så tror jag att jag bara stannar inne och vilar upp mig, så jag blir frisk tills imorn. Karin kommer förresten en dag tidigare än planerat, så hon kommer den 1 september! Vilket är greeat! =D
Men nu ska jag gå ner å glo på tv och kanske läsa lite bok =P
pussss /Karolina

marcus london augusti

marcus i london i aug

Torsdag

Idag har jag jobbat som vanligt, Sasha var enkel idag, vilket var skönt klockan 7 på morgonen! baah!
Såg Brokeback Mountain igår, omg! Vad den är bra =O och sorglig! Usch mycket sorglig.
Var på promenad i området idag, det finns en väldigt fin "skog" eller promenadslinga.. har inte gått så långt på den än, men den e trevlig, och har utsikt över hela London!

shoppade lite oxå =) Glamour, armband, leggins, nageltång, näsdukar, våtservetter =)
shopping

Måste sluta nu, börjar jobba alldeles strax =)
Puss hajj!

onsdag ..

Idag är jag lite sjuk :( tråååk! jag har jobbat tre timmar imorse, så nu e jag ledig fram till klockan kvar över fyra, då ska jag jobba tre timmar till.. Egentligen hade jag tänkt att gå upp till muswell hill och fylla på pengar på simkortet och sätta mig å fika på starbucks (har upptäckt att vi har ett här :O super!)
Men eftersom jag inte mår så bra, så e de skönt att bara ligga hemma i sängen och bara glo på film eller liknande =)
Undrar vad jag ska äta för lunch idag, toblerone? =D
Orkar ju inte gå neeer! Det är hela två trappor! =(

Imorn så ere jobb igen, men på fredag har jag tagit ledigt! Inte för att jag får någon sovmorgon då inte! För då ska jag hämta Marcus på flygplatsen =D Jag måste typ åka härifrån samtidigt som har lyfter i sverige :P hahah Det är ju nästan lite absurt att det ska ta så lång tid för mig att åka till Stansted, men det är ju kommunalt jag ska åka soooo :P Han landar 7.55 på morgonen :P SÅÅÅÅ MYSIIGT!! Längtar efter marcus som en took *^^,

Aja ska se på film nu, Brokeback Mountain =)
PUSSS

Big Ben =D

big ben!

två aupairer på vifft!

söndag

måndag =)

I lördags träffade jag Nina, det var helt underbart skoj!!! =D vi fikade och åt lunch, sen gick vi omkring i London och pratade om allt möjligt!!
Efter det var det aupair träff, det var kul, träffade tre tyska tjejer, vi skulle alla träffas igen i går (söndag), men två av tjejerna ville spendera lite tid med sina host-families, eftersom de hade bara varit här i 3 dagar, men jag och den tredje tjejen träffades, Esther, vi gick runt i london och såg Big Ben, London Eye, Buckingham Palace och allt däremellan. Vi kommer bra överens och hon är väldigt trevlig. Hon är 22 år =) Hon har varit här i London sen den 1 augusti, så två dagar mer än mig =P
Idag har jag inte gjort något särskilt, bara jobbat, och letat efter hotell/bed & breakfast som jag o marcus ska sova på när han kommer nu på fredag. Lyckligtvis fick jag tag på ett mysigt bed & breakfast i Crouch End, som ligger typ 20 minuter härifrån. Det är toppen, för innan hade jag bara lyckats få tag på ett hotell som ligger här i Muswell Hill, och det hotellet är inte nice! Det är riktigt sunkigt, och skulle ha kostat 60 pund per natt, vilket är skitdyrt! Det här som vi fick tag på nu är 70 pund per natt, men mycket finare och fräshare, och vi får frukost och det ligger en tunnelbana precis i närheten, så vi kan ta oss enkelt in till stan och hyffsat enkelt till flygplatsen, det känns såååå skönt att äntligen ha hittat något som känns fräsht och mysigt =)
Imorgon ska jag träffa Nina igen, UNDERBART! =D efter det så är det bara två dagar kvar till marcus kommer, den här veckan är super! =D
Nu börjar jag jobba igen, så jag ska gå ner =)
see ya soon! xoxo Karolina

Lördag! =D

Det blev tyvärr ingen sushi igår, men väldigt gå thaimat istället! Och så såg vi Thelma & Louise :D
Och idag ska jag träffa Nina!! Woho, om en timma, can't wait! hihihi
Efter att jag träffat Nina så är det aupair träff! Det ska också bli kul =) Men inte riktigt lika kul som att träffa Nina =P haha, förhoppningsvis träffar jag någon rolig typ där med!!
Ska gå nu annars kommer jag inte hinna haha =) Kommer nog skriva ikväll också!
(Eller imorn) PUSSSPUSSS /Karolina


Äntligen Fredag!

Heej, nu e det äntligen fredag, och jag har precis fått betalt =D
Ser fram emot imorgon som en galning, det är ju aupair mötet som jag nämnt nu ett hundratal gånger :D:D
Jag hoppas också att Nina ringer mig idag och att hon kan träffa mig imorgon =) Vore så superkul!!
Nu sitter jag här och försöker fixa lite saker på datorn, allt har typ slängt sig självt :S Så nu håller jag på å försöker fixa... det är inte det lättaste kan ju säga.. haha
Men i morse lyckades jag faktiskt själv ladda ner ett lagligt office-paket =D Så nu kan jag äntligen se filer som folk skickar till mig.. Så jag är väldigt stolt över mig själv för att jag klarade det utan att få hjälp av Kim, haha! Kan själv =D =P
yeah yeah wow wow! Snart börjar jag jobba igen.. Den här dagen har gått ganska fort.
Ikväll skulle vi nog egentligen ha ätit sushi, men jag tror inte att det blir något sådant längre =( Howard är sjuk också, fast han är på jobbet ändå, jag har nämligen föreslagit att vi ska se Thelma & Louise ikväll, hoppas att han är "up for that" =)
Vore kul å se något tillsammans, men som jag också gillar, inte bara historiska filmer eller så =P Haha
Skriver nog imorn igen, xoxo Karolina

Friends =)

serien

Torsdag..

Nu är det torsdag, det betyder att jag har varit här i england i en och en halv vecka :) Har redan jobbat ett par timmar idag.. börjar ju klockan 7 på morgonen, men nu så har jag ledigt.. börjar däremot jobba om en timma och en kvart.. Har suttit å tittar på massa avsnitt av vänner, och nu är det Gilmore Girls =)
Jag längtar tills morgondagen har gått, för då är det äntligen dags för lördagen och då är det au pair meeting! Woho =D
Hoppas att det finns några trevliga aupairer där =P
Vi ska ses på en pub inne i London, nice!

Det är ganska fint väder idag, och så sitter jag bara inne å glor på tv, men det känns som om det inte finns så mycket jag hinner göra på tre timmar. Jag skulle kunna gå omkring lite i Muswell Hill iförsig, men det är inte lika roligt som att åka in till London, så hinna duscha, åka in och gå omkring tar mer än 3 timmar. Nu börjar Cold Case, ska nog titta lite innan jag börjar jobba igen.

Bye, talk to you later! xoxo Karolina

Min nya kompis - Katten =)

min kompis

St. Paul's Cathedral

katedralen

Tower Bridge

broon

<3 Starbucks!


Måndag

I lördags var jag inne i London igen.. Åkte ungefär samma ställen som i onsdags.. men jag åkte också till Harrods och vandra runt lite.. =)

Satte mig på starbucks som vanligt för en latte hihi

Skönt å vara ledig.

I söndags (igår) åkte jag in igen men inte till samma ställe. Jag tog en annan buss som tog mig till London Bridge station och så gick jag därifrån till Southwark Cathedral och sen vidare till Tower Bridge =D efter bron passerar man Towern som är ett gammalt fängelse... ska gå in där en annan gång.. kände inte för det igår, var ganska otaggad.. Den delen av London e ganska boring, det finns inte så mycket att titta på när man går. Det finns bara dessa sevärdheter men inget kul att titta på emellan varje sevärdhet.. affärer eller liknande.. sen var det söndag också så då var alla caféer stängda nästan .. Men jag hittade tillslut mitt älskade Starbucks =)

Sen tog jag mitt take away latte och gick vidare mot nästa stora sevärdhet = St. Paul's Cathedral som var vacker, gick in och tände ett ljus för mammas kompis Ann.. känslosam stund.


Idag sov jag länge, det var skönt, behövde inte börja jobba klockan 7 idag.. jag börjar 13,15 så jag har ännu inte börjat klockan är bara 11,52.

Fick sms från en norsk tjej som också är au pair här ganska nära mig, ska träffa henne imorn. Det ska bli roligt! Hoppas vi har något gemensamt förutom att vi båda är skandinavier som jobbar som aupairer i england. Haha, det är iförsig ganska mycket gemensamt att ha med någon man inte ens träffat :P

Snart kommer marcus också och hälsar på, han kommer den 22 augusti, äntligen! Ska bli så skönt!

Idag har jag varit här exakt i en vecka, det känns som längre eftersom jag ändå hunnit vara inne London tre gånger, trodde inte att jag skulle åka in förän jag hade varit här i två veckor minst! Men jag är glad att jag har åkt in, för det har förgyllt mina dagar här.


På onsdag fyller Ariel 2 år och även hennes farmor fyller år, så då ska jag hjälpa till under kalaset, ska bli lite läskigt att träffa all familj! Haha, sen ska jag även sitta barnvakt på kvällen, eftersom de då ska fira farmorns födelsedag med en middag ute... Woho. Ska snart fixa mig i ordning för jobbet :P


Har inte pratat med Marcus idag, vilket känns lite tråkigt, känns alltid mycket bättre när jag pratat med honom på morgonen.


Aja bye! Pusss /Karolina


Tröjan som jag köpte =)

tröjan som jag köpte i London

cool grafitti

på en vägg i London

Piccadilly Circus

statyn och människor runt om

Inne i Trocadero, utsikt ifrån rulltrappan

utsikt från rulltrappan

China Town

kineser


Fredag

Hej hej, nu har jag varit här en hel arbetsvecka. I onsdags så var jag inne i London, åkte dit själv och var där i 4-5 timmar.. Gick runt lite, åt på Subway, fikade på Starbucks, vandrade vidare å hamnade i China Town, efter det hittade jag en affär och köpte en tröja, och sen gick jag in på ett ställe som kallas Trocadero, det är stort och har biograf, spelhall, bowling, bar etc.. där gick jag in för att gå på toa =P det var häftig där inne!
När jag väl hittade ut därifrån så gick jag förbi en sovounirshop och där spelades Bazzhunters engelska version av hans Boten Anna! Det tyckte jag var väldigt roligt, så jag stannade och skrattade lite.. sen gick jag vidare till Piccadilly circus, när jag varit där å fotat statyen så gick jag samma väg tillbaka, så när jag gick förbi den där shoppen igen så spelade de Bazzhunters låt en gång till =D
Igår var jag bara hemma, det var rätt dåligt väder och jag jobbade på mitten av dagen, så då var det ingen ide att åka in till stan. Idag har jag i stort sätt också bara varit hemma, gick upp till centrum här i Muswell Hill bara och mötte Sally (mamman) och Ariel för å gå till telefonaffären för att fixa min telefon, jag har ju min svenska mobil här och nu så har jag skaffat ett engelskt simkort och var tvungen att aktivera det så att jag kan använda telefonen. Sen gick vi till ett hotell som jag och marcus ska bo på när han kommer å hälsar på... Det var inte det finaste hotellet jag sett, ser mer ut som ett motell, men det får kanske duga, vi reserverade ett sovrum men vi ska fortsätta leta, så vi kanske hittar ett finare...
Den här kvällen så fick jag vara med när familjen "läste" sin välsignelse, de är judar så på fredagar läser dom den och äter "brödet" och dricker "vinet". Det var ganska kul att se, fick smaka på vinet och brödet, det var faktiskt väldigt gott, vinet smakar inte som vanligt vin, det är väldigt sött. Pappan och pojken hade sina små mössor på sig, och flickan hade också än, fast egentligen är det bara pojkar/män som har det men Ariel tycker att det är roligt, hon är ju bara 2 år. Och när det har sagt sin första välsignelse så pussas de :) Det tycker jag om, haha och sen den andra så dricker det och den tredje så äter de brödet. =)
Ikväll ska vi äta pizza! Vi vuxna alltså =D YEY!
sen tror jag att jag ska kolla på lite film =)
Have a great night!
/Karolina

rummet

här är ena delen av mitt rum här i england

Ny dag

Hej hej, nu sitter jag på mitt rum här i england, Howard är på jobbet, Sasha på dagis och Sally är med Ariel i parken. Det är skönt att få en stund för mig själv, jag har varit ledig sen tio och kommer vara ledig fram till halv två. Nu sitter jag å lyssnar på lite musik som jag har lagt in på min dator från mp3n. Grannarna här håller på å bygger om och det är väldigt lyhört, så det låter som om dom är utanför min dörr och håller på. Svårt att avgöra ifall de e någon som kommer hem eller någon som öppnar en dörr hos grannen. Igår var jag med Sally och ungarna hela dagen, men idag tänkte jag ta lite timeout. Igår var vi å lämnade Sascha på dagis å sen lämnade vi in hans cykel på service. Efter det gav vi oss ut en sväng på stan, inte centrala London, utan bara här i området som heter Muswell Hill. Varje område har sitt egna lilla "city" med bio, restauranger å så. Det är inte alls som i Sverige, i Stockholm finns det ju inte ett city i varje område...
Idag är det inte lika fint väder som igår. Igår gick vi också på flygplans museum, det var coolt, men lite synd att Sascha blev så ledsen och bara skrek på sin stackars mamma. Sascha ville nämligen promt ha en leksak, fast han fick ett nytt pussel dagen innan. Och bara för att Sascha grät å skrek så började lilla Ariel också gråta.
Jag börjar jobba klockan 7 på morgonen, med att antingen hjälpa till att klä på Sascha om han är vaken, annars går jag ner och förbereder frukost åt alla. Desamma gör Howard eller Sally om de är nere i köket först. Vilket jag tycker är väldigt trevligt. Till frukost äter jag yoghurt med färska bär o färsk frukt :)
Nu börjar jag bli lite hungrig, jag tror att jag snart ska gå ner och äta lite soppa till lunch och kanske en macka, linssoppa, MUMS!
Jag längtar tills Karin kommer ner, känns som om det skulle vara lättare att gå ut och hitta på saker då. Egentligen borde jag väl ge mig ut ensam innan kanske, men det tar en stund med bussen att ta sig in, ungefär 30-40 minuter om trafiken går smidigt. Annars kan det ta typ en timme. Sen är jag inte helt säker på att jag hittar, även om jag skulle kunna fråga mig fram så klart, men jag vill komma in lite mer i språket, även om jag nu till och med tänker på engelska... haha
Jag känner mig väldigt nöjd med mitt rum, jag ska lägga upp  en bild så ni får se hur det ser ut, jag känner mig ganska hemma här redan. Oj nu har det börjat regna igen, usch usch haha :) tur att jag har köpt ett paraply då!
hörs imorn. /Karolina

England 4th august

Good day. This is my second day here in England.. I arrived yesterday. Now the time is 2.23 pm and I've just put Ariel to bed for a nap. She is so cute and easy. I will soon go downstears and see if there is anything I can help Sally with, maybe to do the dishes or some tidying of the childrens' playing room. Today the sun was up before noon. Now it's raining again. I have to keep it short today because my adapter to the computer leed isn't working.

My room is all pink =) My room is accually one of the nicest rooms in this house, so I am very pleased.

I will write more later. /Karolina


England england!

Now I'm here!!
Det är helt ofattbart!!
Planet lyfte 7.55 i svensk tid och landade försent men i engelsk tid ca 10... Jag var redan trött då...Barnen är urgulliga! De är inte särskilt blyga, de håller handen å leker å allt möjligt! Det är jättekul!
Men det visade sig att min adapter inte funkar så nu går datorn på det lilla batteri som jag hade laddat hemma. Jag hoppas jag hinner göra klart det jag vill innan den stängs av. Pappan i huset, Howard, jobbar med data så han sa att han skulle försöka hitta en sladd som funkar. sen får vi försöka hitta en adapter till min laddare och sånt senare. Det viktigaste är ändå min dator just nu.
Området som vi bor i heter Muswell Hill och har en bio, lite hotell, lite affärer å pubar å restauranger. Så där har vi vandrat omkring lite idag, och gjort "ett, två, tre HOPP" med Sascha, hahah det är pojken, han är 4,5 år. Ariel, flickan, hon är snart två, hon fyller nästa vecka.. undra om jag ska köpa något åt henne eller inte?
Snart är det dags att äta, inte för att jag är särskilt hungrig men men..
Det regnar här, men som tur är så regnar det i sverige oxå, det till och med blixtrar å åskar nu... klockan är här 19.07 och i sverige 20.07. pratade nyss med marcus, därför vet jag :P
Gud vad jag svamlar, men jag är så trött.. hehe.. jag har tur, ikväll kommer Miss Marple på tv!! Så jag har ngt att göra utan att behöva röra på mig :P
Jag å mamman, Sally, var å handlade idag, det var en sådan lättnad att se vad hon handlade, jordgubbar, blåbär, yoghurt, mjölk, gott bröd, melon, äpplen, fisk etc... inga äckliga onyttigheter.. det var något som jag kanske inte skulle köpa men jag är så nöjd!
Och hon försöker att bara köpa ekologiskt, både frukt och sen sånt som tvål,  tvättmedel och fisk!
Det känns uppfriskande..
Hörs en annan dag.. ska sluta nu, vill se barnen lite innan de går å lägger sig.
/karolina

2 augusti

Imorn imorn imorn! Då åker jag till England. Det känns helt sjukt!
Mitt pirr har gått över till någon slags illamående. Klockan 7.55 går planet imorn bitti.
Nu har jag sagt alla mina "hejdå" och jag är redo för att åka iväg.
Så nästa gång jag skriver bor jag i London. Snart är det dags för mig å sova, ska åka hemifrån imorn klockan 6. Nu är klockan 20.57. Allt är packat utom tandborsten. wowowowow!
Nu har jag inte så mycket mer att skriva. Men imorn kväll så ;)
byee!

RSS 2.0