Bye bye Sweden, HELLO Tanzania!

Idag åker jag till Tanzania, planet lyfter 20.00 från arlanda. Incheckning klockan 18.00.
Min första gång i Afrika. Idag har jag tvättat och packat det sista, och nu sitter jag klar för att åka. Marcus kommer snart med lunch, Big Mac! Haha, ska bli gott :)
Vi som åker ska mötas på arlanda, terminal 5 klockan 17.30. Jag ska försöka vara där lite tidigare så man kan växla in pengar och kanske äta något till middag.
Det ska bli roligt, spännande och läskigt!
Som jag sa i förra inlägget, det är svårt att tänka på någonting annat!
Ska försöka skriva lite när jag kommer ner, om jag inte dampar på deras långsamma datorer förståss :p De har nämligen fått datornerna från våran skola för ett par år sedan :)
Vi kommer att bo på en skola som heter Karaseco, den ligger i Karagwe, som inte är en stad utan mer som ett område, jag vet inte om det är som Bromma eller mer som Västergötland. Vi har inte riktigt fått så mycket information.
Vi kommer också att göra lite utflykter till Bukoba som är en stad som ligger precis vid Viktoria Sjön (Victoria Lake) och förhoppningsvis till Mwansa, där det finns ett naturreservat som vi kanske kommer att få se lite vilda och coola djur! :P
Nu står min packning här på golvet, två ryggsäckar, en stor och en lite mindre.
Hörs snart igen!
xoxo Mavi89

oh my god!

FÖRSTÅ att jag åker på fredag, om två dagar. Jag har sådan resfeber, kan inte tänka på något annat, kan inte prata om något annat! Jag tänker hela tiden på min packning, hur jag ska duscha där nere, vad jag ska äta, hur jag ska lyckas smygsola! Känns som i nian när man "tjuvrökte", nu ska man "tjuvsola"! Helt sjukt.
Jag ska ju till Tanzania, åker med "Afrika Gruppen" på min skola, vi e nio tjejer som ska ner =) men de är kristna där och vääldigt konservativa och lever ungefär som på 50 talet i Sverige kanske ännu tidigare. Vi måste ha kläder som täcker knän, axlar, mage, rygg och självklart urringning. Jag kan förstå att man inte ska vara respektlös och gå runt i bikini kanske, eller utmanande kläder, men samtidigt skulle man ju kunna ha shorts som går typ ner på halva låren och linnen. Jag ska till ett land där det är ca 30 grader varmt och jag måste klä mig som en eskimå!
Herregud, man äger ju knappt ett plagg som täcker alla de ställena. Man får rota fram kläder som man aldrig använder och ha lager!

Eftersom jag åker på fredag så måste jag göra klart mitt projektarbete idag, vilket kommer bli jobbit, men snacka om att man kan slappna av sen! WOHO
Sova lugnt på planet ;) =P
Nu måste jag bege mig, ska sminka mig innan skolan. Joy!
xoxo Mavi

Det börjar närma sig!

Sportlovet rusade förbi och som vanligt har man inte fått något gjort.. höhö

Veckan innan lovet:
Onsdag den 20 februari hade vi gesäll prov, det teoretiska! Det gick nog bra, kändes rätt bra :)
Sen blev det supkväll hos Sofia, och för min del vart det för mycket.. Slutade med att jag stod och hängde över hennes diskbänk och spydde. FY!

Torsdag den 21 feb, vaknar - hur bakis som helst! Går upp (klockan 8) och sätter mig i duschen i ca en timme. Blir lite bättre, tar en stor Ipren och somnar om ett par timmar. Runt elva gick  vi väl upp, jag Sofia, Hassan och Nea. Otroligt nog var det Hassan som var nykter kvällen innan som vi var tvugna att dra upp ur sängen.
Vi äter en stor frukost och jag, Sofia och Nea ger oss iväg för att gå på Akons gratis konsert i München bryggeriet.
Första halvtimmen började rätt bra, I KÖN! Sen blev det värre och värre, slutade med att jag stod å hulkade, 35 ordningsvakter, 25 poliser, ambulans och tv kom. Nea tröttnade på å köa i kaosen så hon gick, 20 minuter senare kom jag och Sofia in. Samma visa som där ute hände i kön till garderoben, under konserten och på väg ut från konserten och till garderoberna igen. Helt sjuk, dumma idioter som tycker det är roande att pressa så hårt att folk svimmar!
Jag och Sofia valde att stå längst bak under konserten eftersom jag då var så uppskrämd av alla ungdomar.
(Jag vet att jag låter som en gammal kärring, men jag är faktiskt bara 18, med klaustrofobi!)

Fredag den 22 feb. Skulle det bli fest igen, men jag var fortfarande bakis från i torsdags så jag kunde inte dricka. Och  stämningen var inte den bästa den kvällen. Tyvärr.
Love you Soft <3

Men idag är det onsdag den 5 mars. Den14 mars åker jag till Afrika, närmare bestämt Tanzania! =D
Vi är nio tjejer från skolan som ska åka :) och tre lärare.
Så jag är förberedd med sprutor och tabletter och myggnät och myggmedel och shottar av Dukoral. Resan kommer bli en riktigt upplevelse!
Jag läser just nu en bok som heter Ebenholts skriven av Ryszard Kapuscinski som handlar om livet i afrika. Fick låna den av Lina, thanks hun! :)
Ska försöka hinna läsa den innan jag åker, men det blir nog att jag läser den på flyget också :)

Sen ska jag också försöka skriva nånting där nere också, tror det kan bli svårt men om jag får tillfälle ska jag!
Men jag ska också försöka skriva dagbok och då får jag ju ner mina minnen så jag kan berätta med detaljerat.

Tyvärr har jag ingen egen digital kamera så jag ska försöka snylta på mina medresenärer på lite digitala bilder :)

Talk to you later, xoxo Karro

RSS 2.0